Du behöver
- 2 st kycklingfiléer
- salt och peppar
- 1 dl vetemjöl
- 1 st ägg
- 1 dl sesamfrön
- 2 msk rapsolja
Sås:
1 dl gräddfil eller crème fraiche
1 msk sweet chilisås 1-2 msk
1 msk pressad limesaft
Servera med
ris kokt, blandat med kokta broccolibuketter
Gör så här
1
Dela kycklingfiléerna på längden till schnitzlar, eller köp tvådelade kycklingfiléer. Salta och peppra.
2
Vänd filéerna i mjöl. Doppa dem i uppvispat ägg och avsluta med att vända dem i sesamfrön. Lägg schnitzlarna på ett smörpapper.
3
Stek schnitzlarna på medelvärme i en stekpanna med olja, 3-4 minuter per sida. Kontrollera att köttet är genomstekt.
4
Sås: Blanda gräddfil, sweet chilisås och limesaft och servera till schnitzlarna tillsammans med kokt ris blandat med kokta broccolibuketter.