Du behöver

  • 2 st kycklingfiléer
  • salt och peppar
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 st ägg
  • 1 dl sesamfrön
  • 2 msk rapsolja

Sås:

1 dl gräddfil eller crème fraiche
1 msk sweet chilisås 1-2 msk
1 msk pressad limesaft

Servera med

ris kokt, blandat med kokta broccolibuketter

Gör så här

1
Dela kycklingfiléerna på längden till schnitzlar, eller köp tvådelade kycklingfiléer. Salta och peppra.

2
Vänd filéerna i mjöl. Doppa dem i uppvispat ägg och avsluta med att vända dem i sesamfrön. Lägg schnitzlarna på ett smörpapper.

3
Stek schnitzlarna på medelvärme i en stekpanna med olja, 3-4 minuter per sida. Kontrollera att köttet är genomstekt.

4
Sås: Blanda gräddfil, sweet chilisås och limesaft och servera till schnitzlarna tillsammans med kokt ris blandat med kokta broccolibuketter.