Du behöver
- 1 kg räkor med skal
- 6 st tomater
- 3 st vitlöksklyftor
- 3 krm chiliflakes
- olivolja
- 1.5 dl vitt vin
- flingsalt
- 2 dl bladpersilja hackad
- spagetti ca 400 g
- 0.5 dl kokvatten
Gör så här
1
Skala räkorna. Skär tomaterna i små bitar.
2
Fräs hackad vitlök och chili i en kastrull med olja. Tillsätt tomater och vin och koka på svag värme i ca 15 minuter. Smaka av med salt. Blanda i persilja.
3
Koka spagettin enligt anvisningen på förpackningen, men ta den från värmen 1–2 minuter före angiven koktid. Häll av kokvattnet, men spar 1/2 dl.
4
Vänd ner spagetti, kokvatten, räkor och 3 msk olivolja i kastrullen med tomatsåsen. Blanda noga och låt dra någon minut under lock.