Du behöver
- 50 g jäst
- 2 dl mjölk
- 0.5 dl strösocker
- 7 dl vetemjöl
- 150 g smör
Fyllning:
100 g smör
0.5 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
ägg
florsocker
Ugn: 225°
Gör så här
1
Smula ner jästen i en skål och tillsätt kall mjölk. Rör tills jästen lösts upp. Arbeta in socker och mjöl och klicka i rumsvarmt smör. Arbeta till en slät deg och låt vila övertäckt i 10 minuter.
2
Fyllning: Rör ihop rumsvarmt smör, socker och vaniljsocker.
3
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i två bitar. Kavla ut varje bit till en platta som 55×17 cm.
4
Skär varje platta i 14 smala trekanter och lägg en klick fyllning på den breda delen. Rulla ihop från den breda delen och lägg bullarna i formar med skarven ner. Låt jäsa övertäckta i 1 1/2 timme. Pensla med uppvispat ägg och grädda i 10 minuter. Sikta florsocker över vid servering.