Du behöver
- 125 g smör eller margarin
- 0.5 dl strösocker
- 2.5 dl vetemjöl
Chokladkräm:
100 g smör eller margarin
1.5 dl florsocker
1 st äggula
1 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
Glasyr:
1 dl florsocker
1 msk punsch eller vatten
syrenblommor eller violdekoration
Ugn: 200°
Gör så här
1
Hacka ihop smör, socker och mjöl arbeta ihop till en deg. Forma degen till en rulle som är 3 cm i diameter. Låt vila kallt i 40 minuter.
2
Skär rullen i 3 mm tjocka skivor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 6 minuter.
3
Chokladkräm: Rör ihop rumsvarmt smör, florsocker, äggula, kakao och vaniljsocker. Lägg samman kakorna med chokladkräm mellan.
4
Glasyr: Rör ihop florsocker och punsch och bred på kakorna. Garnera med en syrenblomma.