Du behöver
- 3 st ägg
- 2.5 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 100 g smör
- 1 dl mjölk
- 3.5 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
Topping:
50 g smör
4 dl florsocker
150 g färskost
1 dl färska hallon
Garnera med:
25 g mörk choklad
Ugn: 200°
Gör så här
1
Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt. Smält smöret. Häll i mjölken och rör ner i äggsmeten. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner i smeten. Fördela i muffinsformar, ställ dem gärna i ett muffinsbleck. Grädda i 10–12 minuter och låt svalna.
2
Topping: Rör rumsvarmt smör, florsocker och färskost smidigt. Rör i hallonen och spritsa toppingen på muffinsen.
3
Garnering: Smält chokladen och spritsa ut kronor på bakplåtspapper. Låt stelna och sätt dem på muffinsen.