Du behöver

  • 3 st ägg
  • 2.5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 3.5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver

Topping:

50 g smör
4 dl florsocker
150 g färskost
1 dl färska hallon

Garnera med:

25 g mörk choklad

Ugn: 200°

Gör så här

1
Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt. Smält smöret. Häll i mjölken och rör ner i äggsmeten. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner i smeten. Fördela i muffinsformar, ställ dem gärna i ett muffinsbleck. Grädda i 10–12 minuter och låt svalna.

2
Topping: Rör rumsvarmt smör, florsocker och färskost smidigt. Rör i hallonen och spritsa toppingen på muffinsen.

3
Garnering: Smält chokladen och spritsa ut kronor på bakplåtspapper. Låt stelna och sätt dem på muffinsen.