Du behöver
- 4 st ägg
- 3.33 dl strösocker
- 4 dl vetemjöl
- 200 g smör
- bittermandelolja 4 droppar
- 400 g marsipan rosa
Fyllning:
100 g smör
6 dl florsocker
0.75 dl kakao
100 g färskost
Garnera med:
strössel
Ugn: 175°
Gör så här
1
Vispa ägg och socker i 10 minuter med elvisp. Sikta ner mjölet växelvis med smält smör. Droppa i bittermandelolja.
2
Häll smeten i en form som är 35×25 cm, med bakplåtspapper i botten. Grädda i 20 minuter.
3
Låt kakan vila i 15 minuter innan den stjälps upp. Låt svalna och ta ut rundlar som är 4 cm i diameter.
4
Kavla ut marsipanen och skär ut remsor som är ca 3 mm bredare än kakorna är höga. Linda marsipan runt om kakorna och kläm till skarvarna.
5
Fyllning: Rör ihop rumsvarmt smör, florsocker och kakao. Rör i färskosten och spritsa ut på kakorna. Garnera med strössel.