Du behöver
- 1.5 dl ris
- 1 msk soja indonesisk, ketjap manis
- 2 msk tomatpuré
- 1 st gul lök
- 2 st vitlöksklyftor
- 2 st morötter
- 1 msk olja neutral
- 1 tsk sambal oelek
- 0.5 st salladskål huvud
- 500 g räkor med skal
- salt och peppar
Omelett:
2 st ägg
1 krm salt
1 tsk smör
Garnera med:
citronklyftor
färsk koriander
Gör så här
1
Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Blanda det kokta riset med soja och tomatpuré.
2
Skala och hacka lök, vitlök och morötter och fräs i en stekpanna med olja. Lägg i riset och låt det fräsa med i 5 minuter. Tillsätt sambal oelek och rör om.
3
Strimla salladskålen och skala räkorna. Lägg ner i pannan och låt det bli varmt. Smaka av med salt och peppar.
4
Omelett: Vispa samman ägg och salt. Stek en tunn omelett i en stek-panna med smör. Rulla ihop omeletten och skär den i tunna skivor och lägg på riset. Garnera med citronklyftor och färsk koriander.