Nasi Goreng

Du behöver 1.5 dl ris 1 msk soja indonesisk, ketjap manis 2 msk tomatpuré 1 st gul lök 2 st vitlöksklyftor 2 st morötter 1...

Du behöver

  • 1.5 dl ris
  • 1 msk soja indonesisk, ketjap manis
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 st morötter
  • 1 msk olja neutral
  • 1 tsk sambal oelek
  • 0.5 st salladskål huvud
  • 500 g räkor med skal
  • salt och peppar

Omelett:

2 st ägg
1 krm salt
1 tsk smör

Garnera med:

citronklyftor
färsk koriander

Gör så här

1
Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Blanda det kokta riset med soja och tomatpuré.

2
Skala och hacka lök, vitlök och morötter och fräs i en stekpanna med olja. Lägg i riset och låt det fräsa med i 5 minuter. Tillsätt sambal oelek och rör om.

3
Strimla salladskålen och skala räkorna. Lägg ner i pannan och låt det bli varmt. Smaka av med salt och peppar.

4
Omelett: Vispa samman ägg och salt. Stek en tunn omelett i en stek-panna med smör. Rulla ihop omeletten och skär den i tunna skivor och lägg på riset. Garnera med citronklyftor och färsk koriander.

Scroll to Top