Asiatiska laxkakor med ananassalsa

Du behöver 500 g laxfilé skinn- och benfri 1 tsk salt 2 msk majsstärkelse 1 st äggvita 1/2-1 st chilipeppar röd spansk 0.5 tsk ingefära...

Du behöver

  • 500 g laxfilé skinn- och benfri
  • 1 tsk salt
  • 2 msk majsstärkelse
  • 1 st äggvita
  • 1/2-1 st chilipeppar röd spansk
  • 0.5 tsk ingefära riven
  • 1 msk färsk koriander
  • 1 st lime rivet skal och pressad saft
  • 2 dl panko asiatiskt ströbröd
  • 0.5 dl rapsolja mild

Ananassalsa:

0.5 st färsk ananas
0.5 dl sweet chilisås

Servera med:

limeklyfta
koriander
jasminris kokt

Gör så här

1
Skär laxen i bitar. Lägg laxen i skålen till matberedaren med kniven monterad. Salta och kör med pulsknappen tills laxbitarna är grovhackade.

2
Tillsätt majsstärkelse, äggvita, urkärnad chilipeppar, ingefära, korian-der, limeskal och -saft. Mixa samman till en slät färs.

3
Forma färsen till bollar och rulla dem i panko. Lägg laxkakorna på ett smörpapper.

4
Ananassalsa: Skär ananasen i klyftor. Skär bort skal och den tjocka kärnan. Skär fruktköttet i bitar och blanda med sweet chilisås i en skål.

5
Stek laxkakorna på medelvärme i en stekpanna med olja, 2–3 minuter per sida. Servera laxkakorna med limeklyftor, koriander, ris och ananassalsa.

Scroll to Top