Du behöver
- 500 g laxfilé skinn- och benfri
- 1 tsk salt
- 2 msk majsstärkelse
- 1 st äggvita
- 1/2-1 st chilipeppar röd spansk
- 0.5 tsk ingefära riven
- 1 msk färsk koriander
- 1 st lime rivet skal och pressad saft
- 2 dl panko asiatiskt ströbröd
- 0.5 dl rapsolja mild
Ananassalsa:
0.5 st färsk ananas
0.5 dl sweet chilisås
Servera med:
limeklyfta
koriander
jasminris kokt
Gör så här
1
Skär laxen i bitar. Lägg laxen i skålen till matberedaren med kniven monterad. Salta och kör med pulsknappen tills laxbitarna är grovhackade.
2
Tillsätt majsstärkelse, äggvita, urkärnad chilipeppar, ingefära, korian-der, limeskal och -saft. Mixa samman till en slät färs.
3
Forma färsen till bollar och rulla dem i panko. Lägg laxkakorna på ett smörpapper.
4
Ananassalsa: Skär ananasen i klyftor. Skär bort skal och den tjocka kärnan. Skär fruktköttet i bitar och blanda med sweet chilisås i en skål.
5
Stek laxkakorna på medelvärme i en stekpanna med olja, 2–3 minuter per sida. Servera laxkakorna med limeklyftor, koriander, ris och ananassalsa.