Yakiniku med ris

Du behöver 300 g ryggbiff eller entrecote 1 st purjolök dm Marinad: 0.75 dl japansk sushisoja 0.25 dl sherry torr 1 st vitlöksklyfta liten 1...

Du behöver

  • 300 g ryggbiff eller entrecote
  • 1 st purjolök dm

Marinad:

0.75 dl japansk sushisoja
0.25 dl sherry torr
1 st vitlöksklyfta liten
1 msk honung
0.5 msk ingefära färsk riven
0.5 msk olja

Servera med:

sesamfrön
jasminris kokt
japansk sushisoja

Gör så här

1
Skär köttet i mycket tunna strimlor. Ansa, dela, skölj och strimla purjo-löken.

2
Marinad: Blanda soja, sherry, riven vitlök, honung, ingefära i en skål. Lägg i kött och purjolök och vänd runt så att allt kött blir täckt med mari-nad. Marinera i minst 20 minuter, gärna över natten. Häll av och spara marinaden.

3
Woka köttet i en stor stekpanna med olja. Tillsätt marinaden och koka upp. Strö över sesamfrön och servera med kokt ris, soja och rucolasallad.

Scroll to Top