Räkspett med chilimarinad

Du behöver 500 g tigerräkor råa Marinad: 0.5 dl sweet chilisås 1 msk ketjap manis indonesisk soja 1 tsk fisksås asiatisk 2 msk olja 0.5...

Du behöver

  • 500 g tigerräkor råa

Marinad:

0.5 dl sweet chilisås
1 msk ketjap manis indonesisk soja
1 tsk fisksås asiatisk
2 msk olja
0.5 st lime pressad saft
salt ev

Servera med:

limeklyfta

Gör så här

1
Skala räkorna, men spara den yttersta delen av stjärten.

2
Marinad: Blanda sweet chilisås, ketjap manis, fisksås, olja och pressad lime i en påse. Lägg i räkorna och bland om dem i marinaden. Förslut påsen och marinera 1 timme.

3
Ta upp räkorna och trä upp dem på dubbla grillspett. Grilla över glöd 2–3 minuter runt om. Salta ev och servera med limeklyftor att pressa över spetten.

Scroll to Top