Du behöver
- 4 st kycklingfiléer
- salt och peppar
- 8 skiva salami
- 1 dl parmesanost riven
- 1 msk smör eller margarin
- 1 st minimozzarella påse
- 250 g cocktailtomater
Pesto:
6 st soltorkade tomater i olja
1 dl basilika
2 st vitlöksklyftor
30 g mandel
0.5 dl olivolja
1 dl parmesanost riven
Servera med:
rucolasallad
2 msk pinjenötter
Ugn: 200º
Gör så här
1
Banka ut filéerna tills de är 2 cm tjocka, skär en ficka i varje. Vik ut och krydda med salt och peppar. Lägg på salami och ost, och vik ihop igen. Spara lite ost till gratineringen.
2
Bryn på båda sidor i en stekpanna med smör. Lägg över i en form och strö på resten av osten. Baka klart i ugn, ca 20 minuter.
3
Mixa de soltorkade tomaterna, basilika, vitlök och skållad, skalad mandel. Tillsätt oljan i en fin stråle under mixning. Blanda i osten och späd med 1 msk vatten om peston är för tjock.
4
Låt mozzarellan rinna av. Blanda den och tomaterna med peston. Servera till kycklingen med rucola och pinjenötter.