Du behöver

  • 4 st kycklingfiléer
  • salt och peppar
  • 8 skiva salami
  • 1 dl parmesanost riven
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 st minimozzarella påse
  • 250 g cocktailtomater

Pesto:

6 st soltorkade tomater i olja
1 dl basilika
2 st vitlöksklyftor
30 g mandel
0.5 dl olivolja
1 dl parmesanost riven

Servera med:

rucolasallad
2 msk pinjenötter

Ugn: 200º

Gör så här

1
Banka ut filéerna tills de är 2 cm tjocka, skär en ficka i varje. Vik ut och krydda med salt och peppar. Lägg på salami och ost, och vik ihop igen. Spara lite ost till gratineringen.

2
Bryn på båda sidor i en stekpanna med smör. Lägg över i en form och strö på resten av osten. Baka klart i ugn, ca 20 minuter.

3
Mixa de soltorkade tomaterna, basilika, vitlök och skållad, skalad mandel. Tillsätt oljan i en fin stråle under mixning. Blanda i osten och späd med 1 msk vatten om peston är för tjock.

4
Låt mozzarellan rinna av. Blanda den och tomaterna med peston. Servera till kycklingen med rucola och pinjenötter.