Du behöver

  • 4 st frukostkorv
  • 2 msk senap
  • 2 msk ströbröd

Potatismos:

600 g potatis mjölig sort
1.5 dl mjölk
2 msk smör
salt vitpeppar
1.5 dl västerbottensost riven

Gurkmajonnäs:

0.5 dl bostongurka
0.5 dl majonnäs

Servera med:

grönsallad blandad med äpple

Ugn: 250°

Gör så här

1
Dela korvarna nästan helt igenom på längden. Vik ut halvorna. Bred senap på snittytorna och stör över ett tunt lager ströbröd. Lägg korvarna i en ugnsfast form och gratinera högt upp i ugnen.

2
Skala och skär potatisen i bitar. Koka potatisen i lättsaltat vatten tills de är mjuka, ca 15 minuter. Häll av vattnet och pressa potatisen med purépress. Tillsätt varm mjölk, smör, salt och vitpeppar och vispa moset fluffigt med ballongvisp. Rör ner osten.

3
Gurkmajonnäs: Blanda bostongurka och majonnäs och servera till korven och gärna en blandad grönsallad med äpple till.