Du behöver

  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 6 st korv kryddig, gärna kabanossy med paprika
  • 1 msk olivolja
  • 2 dl ris
  • 500 g krossade tomater
  • 1 msk kycklingfond
  • 1 dl vatten
  • 0.5 st chilifrukt röd spansk
  • 1 st selleri stjälk
  • 1 st röd paprika
  • 16 st tigerräkor
  • 1 msk persilja

Gör så här

1
Skala och hacka lök och vitlök. Skär korven i bitar. Hetta upp olja i en tjockbottnad gryta. Fräs lök, vitlök och korv i oljan, ca 5 minuter under omrörning. Rör ner riset och låt det fräsa med 1 minut.

2
Späd med tomater, fond och vatten och koka upp under omrörning. Dela kärna ur och hacka chilin. Skiva sellerin i skivor. Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar. Tillsätt grönsakerna till grytan och sjud i ca 20 minuter tills det mesta av vätskan kokat ihop.

3
Lägg i de frysta tigerräkorna efter 15 minuter. Strö över persilja vid serveringen.