Du behöver
- 2 st morötter
- 1 st palsternacka
- 0.5 st rotselleri
- 6 st potatis fast sort
- 1 st lättöl 33 cl
- 1.5 dl vatten
- 2 msk kalvfond
- 0.5 st purjolök
- 0.5 st spetskål eller färsk vitkål
- 300 g falukorv
- salt och peppar
Pepparrotskräm:
2 dl crème fraîche 34 %
3 msk riven pepparrot
1 tsk pressad citronsaft
salt och peppar
Gör så här
1
Skala morötter, palsternacka, rotselleri och potatisar och skär i bitar. Koka upp lättöl, vatten och fond i en gryta. Tillsätt rotfrukter och potatis och låt sjuda under lock tills de är mjuka, 10–15 minuter.
2
Ansa, dela, skölj och skär purjolöken i bitar. Skär kålen i bitar och skär korven i stora tärningar. Lägg ner i grytan och sjud 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
3
Pepparrotskräm: Vispa crème fraichen tjock med elvisp. Tillsätt pepparrot och citronsaft. Smaka av med salt och peppar.