Du behöver

  • 2 st morötter
  • 1 st palsternacka
  • 0.5 st rotselleri
  • 6 st potatis fast sort
  • 1 st lättöl 33 cl
  • 1.5 dl vatten
  • 2 msk kalvfond
  • 0.5 st purjolök
  • 0.5 st spetskål eller färsk vitkål
  • 300 g falukorv
  • salt och peppar

Pepparrotskräm:

2 dl crème fraîche 34 %
3 msk riven pepparrot
1 tsk pressad citronsaft
salt och peppar

Gör så här

1
Skala morötter, palsternacka, rotselleri och potatisar och skär i bitar. Koka upp lättöl, vatten och fond i en gryta. Tillsätt rotfrukter och potatis och låt sjuda under lock tills de är mjuka, 10–15 minuter.

2
Ansa, dela, skölj och skär purjolöken i bitar. Skär kålen i bitar och skär korven i stora tärningar. Lägg ner i grytan och sjud 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.

3
Pepparrotskräm: Vispa crème fraichen tjock med elvisp. Tillsätt pepparrot och citronsaft. Smaka av med salt och peppar.