Du behöver
- 400 g nötfärs
- 75 g fetaost
- 0.5 st gul lök
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 st ägg
- 1 st potatis kokt
- salt och peppar
- smör eller margarin till stekning
- 1 st paprika gul
- 1 st röd paprika
- 250 g champinjoner
- 5 st salladslökar
Fetaostkräm:
75 g fetaost
2 msk olivolja
1 dl crème fraîche
1 msk pressad citron
Servera med:
mâchesallad
Gör så här
1
Blanda färs, smulad fetaost, hackad lök, pressad vitlök, ägg, riven potatis, salt och peppar.
2
Forma åtta biffar och stek i en stekpanna med smör, 3–4 minuter per sida.
3
Blanda ihop smulad fetaost, olivolja och crème fraiche till fetaostkrämen. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
4
Dela paprikorna i bitar och ta bort kärnhusen. Dela svampen och skär salladslöken i bitar.
5
Stek paprika, svamp och salladslök ett par minuter i en stekpanna med smör. Servera med biffarna, fetaostkrämen och sallad.