Du behöver

  • 3 st gelatinblad
  • 3 dl grädde
  • 1 msk vaniljsocker
  • 0.5 dl rabarbersaft koncentrerad
  • 2.5 dl turkisk yoghurt

Rabarbersoppa:

3 dl rabarbersaft
2 dl vatten
0.5 msk potatismjöl

Kompott:

250 g rabarber
1 dl strösocker

Garnera med:

6 st jordgubbar

Gör så här

1
Låt gelatinbladen ligga i en skål med kallt vatten, ca 5 minuter. Krama ur och lägg dem i en kastrull med 1 dl grädde. Värm och rör om tills bladen smält. Slå över i en skål och blanda med resten av grädden, vanilj-socker, rabarbersaft och yoghurt.

2
Häll upp i formar, t ex silikonformar med fina mönster. Låt stå i kylen för att stelna i minst 4 timmar.

3
Doppa formarna i varmt vatten en kort stund och stjälp upp pannacottan i serveringsskålar.

4
Blanda rabarbersaft, vatten och potatismjöl i en kastrull. Koka upp till första bubblan under omrörning. Låt kastrullen stå i ett kallt vattenbad för att kallna.

5
Skär rabarbern till kompotten i bitar och lägg i en kastrull. Tillsätt sockret och låt rabarbern sakta smälta samman med det. Låt svalna.

6
Servera pannacottan med soppan runt om. Lägg några klickar kompott i soppan och garnera med snittade jordgubbar.