Du behöver
- 100 g mörk choklad 70%
- 125 g smör mjukt
- 3 dl ljust muscovadosocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 st stora ägg
- 1.5 dl vetemjöl
- 2 msk kakao
- 1 dl torkade tranbär
- 100 g pekannötter
Ugn: 175º
ca 16 bitar
Gör så här
1
Lägg ett bakplåtspapper i en bakform 20×20 cm. Smält chokladen i en skål i mikron, ca 2 minuter eller över ett hett vattenbad på spisen. Låt chokladen svalna.
2
Vispa smör, muscovadosocker och vaniljsocker poröst. Vispa ner äggen i smeten.
3
Blanda mjöl, kakao, tranbär och pekannötter i en skål. Rör ner mjölblandningen tillsammans med den smälta chokladen i smeten.
4
Häll smeten i formen och släta till ytan. Grädda i mitten av ugnen, 25–30 minuter.
5
Låt kakan svalna i formen. Lyft upp den med hjälp av bakplåtspappret och skär upp 16 bitar. Förvara dem i en burk med lock.