Du behöver

  • 100 g mörk choklad 70%
  • 125 g smör mjukt
  • 3 dl ljust muscovadosocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 st stora ägg
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 2 msk kakao
  • 1 dl torkade tranbär
  • 100 g pekannötter

Ugn: 175º

ca 16 bitar

Gör så här

1
Lägg ett bakplåtspapper i en bakform 20×20 cm. Smält chokladen i en skål i mikron, ca 2 minuter eller över ett hett vattenbad på spisen. Låt chokladen svalna.

2
Vispa smör, muscovadosocker och vaniljsocker poröst. Vispa ner äggen i smeten.

3
Blanda mjöl, kakao, tranbär och pekannötter i en skål. Rör ner mjölblandningen tillsammans med den smälta chokladen i smeten.

4
Häll smeten i formen och släta till ytan. Grädda i mitten av ugnen, 25–30 minuter.

5
Låt kakan svalna i formen. Lyft upp den med hjälp av bakplåtspappret och skär upp 16 bitar. Förvara dem i en burk med lock.