Du behöver

  • 300 g strömmingsfilé
  • salt och peppar
  • 1 msk dill
  • 2 msk gräslök

Sås:

3 msk tomatketchup
1 msk pressad citron
0.5 dl vatten
1 tsk olivolja
salt
1 krm Chili explosion Santa Maria

Servera med:

potatis kokt
isbergssallad
paprika gul
ärtskott

Gör så här

1
Skölj av strömmingsfiléerna och lägg på ett smörpapper. Salta och peppra. Rulla samman strömmingen med den köttiga sidan utåt. Lägg i en liten, smord ugnssäker form.

2
Strö över klippt dill och gräslök. Vispa samman ketchup, citronsaft, vatten, olivolja, salt och kryddblandningen i en skål. Häll över strömmingen.

3
Tillaga i mikron i 4 minuter eller i mitten av ugnen, ca 15 minuter. Servera med kokt potatis och sallad.