Du behöver

  • 4 prt pasta t ex pappardelle
  • 4 st plommontomater
  • 1 st rödlök
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk pressad limesaft
  • 300 g skalade räkor ca 750 g oskalad vikt
  • 0.5 dl hackad dill
  • salt och peppar

Servera med:

50 g rucolasallad
parmesanost

Gör så här

1
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Låt rinna av i ett durkslag. Ringla över lite olivolja, så att inte pastan klibbar ihop.

2
Dela tomaterna och ta ur inkråmet. Skär tomaterna i tunna klyftor. Skala och skär rödlöken i tunna klyftor löken. Blanda tomat, rödlök, olja, limesaft, räkor och dill i en skål. Smaka av med salt och peppar.

3
Värm blandningen 1 minut i pastakastrullen och blanda ner pastan. Servera genast. Toppa med rucolasallad och flagad parmesanost.