Du behöver
- 4 prt pasta t ex pappardelle
- 4 st plommontomater
- 1 st rödlök
- 3 msk olivolja
- 1 msk pressad limesaft
- 300 g skalade räkor ca 750 g oskalad vikt
- 0.5 dl hackad dill
- salt och peppar
Servera med:
50 g rucolasallad
parmesanost
Gör så här
1
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Låt rinna av i ett durkslag. Ringla över lite olivolja, så att inte pastan klibbar ihop.
2
Dela tomaterna och ta ur inkråmet. Skär tomaterna i tunna klyftor. Skala och skär rödlöken i tunna klyftor löken. Blanda tomat, rödlök, olja, limesaft, räkor och dill i en skål. Smaka av med salt och peppar.
3
Värm blandningen 1 minut i pastakastrullen och blanda ner pastan. Servera genast. Toppa med rucolasallad och flagad parmesanost.