Du behöver

  • 70 g bacon
  • 1 dl crème fraîche
  • 250 g kalkonfilé
  • salt och peppar
  • 1 msk smör eller margarin

Rucola- och papayasallad:

30 g rucola
0.5 st papaya
1 msk pumpafrö
1 tsk olivolja
0.5 st lime pressad saft

Servera med:

ris

Ugn: 175°

Gör så här

1
Strimla baconet och stek det knaprigt. Blanda bacon och crème fraiche. Skär en skåra i kalkonfilén och fyll med bacon- och crème fraicheblandningen.

2
Krydda köttet med salt och peppar och bryn det på båda sidor i stekpanna med smör. Lägg över köttet i en ugnsfast form och stek klart i ug-nen i ca 15 minuter. Köttet är klart när innertemperaturen är 65°.

3
Skölj rucolan och tärna papayan. Blanda rucola och papaya i en skål och strö över rostade pumpafrön. Ringla över olja och pressa över lime.

4
Skiva kalkonfilén och servera med rucola- och papayasallad och ris.