Du behöver
- 70 g bacon
- 1 dl crème fraîche
- 250 g kalkonfilé
- salt och peppar
- 1 msk smör eller margarin
Rucola- och papayasallad:
30 g rucola
0.5 st papaya
1 msk pumpafrö
1 tsk olivolja
0.5 st lime pressad saft
Servera med:
ris
Ugn: 175°
Gör så här
1
Strimla baconet och stek det knaprigt. Blanda bacon och crème fraiche. Skär en skåra i kalkonfilén och fyll med bacon- och crème fraicheblandningen.
2
Krydda köttet med salt och peppar och bryn det på båda sidor i stekpanna med smör. Lägg över köttet i en ugnsfast form och stek klart i ug-nen i ca 15 minuter. Köttet är klart när innertemperaturen är 65°.
3
Skölj rucolan och tärna papayan. Blanda rucola och papaya i en skål och strö över rostade pumpafrön. Ringla över olja och pressa över lime.
4
Skiva kalkonfilén och servera med rucola- och papayasallad och ris.