Du behöver

  • 300 g strömmingsfilé
  • salt och peppar
  • 2 msk kaviar på tub
  • 1 msk klippt gräslök
  • 1 msk matfett
  • grovt rågmjöl

Kaviarsås:

1 dl lätt crème fraiche
1 msk kaviar på tub
salt och peppar
1 msk klippt gräslök

Servera med:

potatis kokt
råkostsallad med morot och äpple

Gör så här

1
Torka av filéerna. Salta och peppra på den köttiga sidan. Blanda kaviar och gräslök i en skål och bred ut en klick på hälften av filéerna. Lägg ihop med resterande filéer till flundror.

2
Vänd flundrorna i grovt rågmjöl och stek dem på medelvärme i en stekpanna med matfett, ca 3 minuter per sida.

3
Kaviarsås: Blanda lätt crème fraiche och kaviar. Smaka av med salt och peppar. Strö över gräslök. Servera med kokt potatis och råkostsallad med morot och äpple.