Du behöver
- 300 g strömmingsfilé
- salt och peppar
- 2 msk kaviar på tub
- 1 msk klippt gräslök
- 1 msk matfett
- grovt rågmjöl
Kaviarsås:
1 dl lätt crème fraiche
1 msk kaviar på tub
salt och peppar
1 msk klippt gräslök
Servera med:
potatis kokt
råkostsallad med morot och äpple
Gör så här
1
Torka av filéerna. Salta och peppra på den köttiga sidan. Blanda kaviar och gräslök i en skål och bred ut en klick på hälften av filéerna. Lägg ihop med resterande filéer till flundror.
2
Vänd flundrorna i grovt rågmjöl och stek dem på medelvärme i en stekpanna med matfett, ca 3 minuter per sida.
3
Kaviarsås: Blanda lätt crème fraiche och kaviar. Smaka av med salt och peppar. Strö över gräslök. Servera med kokt potatis och råkostsallad med morot och äpple.