Du behöver

  • 8 st kycklingfiléer
  • 130 g skinka spansk lufttorkad
  • 2 msk olja
  • 1 dl sesamfrö

Pesto:

0.75 dl pinjenötter
4 dl rucola löst packad
2 st vitlöksklyftor
0.5 dl olivolja
citron skal av 1
1 dl parmesanost riven
salt och peppar

Servera med:

rucola
citron

Ugn: 175°

Gör så här

1
Pesto: Mixa pinjenötter, rucola, skalad vitlök och olja. Blanda i citronskal och ost och smaka av med salt och peppar.

2
Skär ett djupt snitt i filéerna och vik upp dem. Banka ut dem ordentligt med botten på en kastrull eller en köttyxa.

3
Lägg ut filéerna fyra och fyra efter varandra på bakplåtspapper, lite omlott så det blir en platta.

4
Lägg på skinkskivor och bred på pesto. Rulla ihop hårt till två rullar, pensla med olja och rulla dem i sesamfrön.

5
Lägg över rullarna på folieark och snurra ihop och vrid ändarna så det bildas täta rullar. Baka i ugn i ca 1 timme. Kycklingen är klar när köttsaften är ofärgad.

6
Låt rullarna svalna i minst 15 minuter, men låt dem gärna kallna helt. Skär rullarna i 1 cm skivor och lägg över på ett serveringsfat. Servera med rucola och citronklyftor.