Du behöver

  • 50 g pistaschmandel
  • 50 g mandel skållad
  • 0.5 dl florsocker
  • 3 st äggvitor
  • 2 msk strösocker
  • 3 dl florsocker
  • hushållsfärg 3 droppar grön

Fyllning:

100 g mjölkchoklad
50 g smör mjukt
1 msk vispgrädde
1 msk mandellikör eller 3 droppar bittermandelarom

Ugn: 150°

Gör så här

1
Mal pistaschmandel och mandel och mixa samman med 1/2 dl florsocker till ett fint mjöl.

2
Vispa äggvitorna till ett fast skum. Tillsätt sockret och vispa kraftigt. Tillsätt florsockret lite i taget under vispning. Färga smeten med grön hushållsfärg och vänd försiktigt ner mandelmjölet.

3
Lägg över smeten i en spritspåse och spritsa ut 50 klickar, stora som 5-kronor, på plåtar med bakplåtspapper. Låt kakorna stå i 45 minuter innan de gräddas i nedre delen av ugnen i ca 12 minuter. Låt kakorna kallna på bakplåtspapperet på bakgaller. Ta loss kakorna när de svalnat och lägg på gallret.

4
Fyllning: Hacka chokladen och smält den i en glasskål utan lock i mikron i 2 minuter på full effekt. Rör chokladen slät och tillsätt smör och grädde under omrörning. Rör chokladen slät. Smaksätt med mandellikör eller bittermandelarom. Ställ chokladkrämen svalt så att den tjocknar.

5
Spritsa eller en klicka på undersidan av 25 kakor och tryck ihop de resterande kakor.