Du behöver

  • 150 g smör
  • 3 st ägg
  • 2.5 dl strösocker
  • 0.5 dl mjölk
  • 1 tsk Nescafé
  • 0.5 dl solrosolja
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 msk kakao

Glasyr:

75 g smör
50 g mörk choklad
0.25 dl vispgrädde
0.5 dl kaffe starkt
1 msk vaniljsocker
3.5 dl florsocker

Garnera med:

0.5 dl chokladströssel

Ugn: 175°

Gör så här

1
Lägg ett smort bakplåtspapper i en bakform som är ca 20×30 cm. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.

2
Värm mjölken och blanda den med Nescafé och solrosolja. Blanda mjöl, bakpulver och kakao i en skål och sikta ner i äggsmeten. Rör ner mjölkblandningen i smeten.

3
Häll smeten i formen och släta till ytan. Grädda i nedre delen av ugnen, i ca 25 minuter. Låt kakan svalna i formen i 10 minuter innan den lyfts över på ett bakgaller med hjälp av bakplåtspapper. Låt kakan kallna under bakduk.

4
Glasyr: Smält smöret. Ta kastrullen från plattan. Hacka chokladen och rör ned i smöret. Rör om tills chokladen smält. Tillsätt vispgrädde, kaffe, vaniljsocker och siktat florsocker. Låt svalna och bli trögflytande. Bred glasyren över kakan och strö över chokladströssel. Låt glasyren stelna. Skär kakan i bitar.