Du behöver
- 4 st kycklingfiléer
- 1 st tandoorikrydda kryddmix
- 0.5 dl rapsolja
Gulbetshummus:
5 st gulbetor små
1 st kikärtor 380 g
2 msk tahini sesampasta
3 msk olivolja
1 msk citronsaft
salt och peppar
Servera med:
sallad
Ugn: grill 250°
Gör så här
1
Skala och koka gulbetorna i lättsaltat vatten tills de är mjuka, ca 30 minuter beroende på storlek.
2
Mixa gulbetor och sköljda, kokta kikärtor till en jämn smet. Smaksätt med tahini, olja, citronsaft, salt, peppar. Lägg upp i en skål och ringla över lite olivolja.
3
Skär kycklingfiléerna i 3 bitar på längden. Blanda tandoori spicemix med olja i en plastpåse. Lägg ner kycklingen och gnid runt marinaden. Förslut påsen och marinera i 1 timme. Trä upp köttet på trägrillpinnar och grilla under grillelementet högt upp i ugnen, ca 5 minuter per sida. Servera med sallad.