Du behöver

  • 4 st kycklingfiléer
  • 1 st tandoorikrydda kryddmix
  • 0.5 dl rapsolja

Gulbetshummus:

5 st gulbetor små
1 st kikärtor 380 g
2 msk tahini sesampasta
3 msk olivolja
1 msk citronsaft
salt och peppar

Servera med:

sallad

Ugn: grill 250°

Gör så här

1
Skala och koka gulbetorna i lättsaltat vatten tills de är mjuka, ca 30 minuter beroende på storlek.

2
Mixa gulbetor och sköljda, kokta kikärtor till en jämn smet. Smaksätt med tahini, olja, citronsaft, salt, peppar. Lägg upp i en skål och ringla över lite olivolja.

3
Skär kycklingfiléerna i 3 bitar på längden. Blanda tandoori spicemix med olja i en plastpåse. Lägg ner kycklingen och gnid runt marinaden. Förslut påsen och marinera i 1 timme. Trä upp köttet på trägrillpinnar och grilla under grillelementet högt upp i ugnen, ca 5 minuter per sida. Servera med sallad.