Du behöver

  • 1 st majskyckling
  • salt och peppar
  • 2 msk rosmarin finhackad
  • 25 g smör
  • 1 tsk svampsoja

Gräddsås:

4 dl steksky + vatten
2 msk kycklingfond
2.5 msk vetemjöl
1 dl grädde
2 msk röd vinbärsgelé
0.5 tsk svampsoja
salt och peppar

Servera med:

potatis kokt
sparris kokt grön
röd vinbärsgelé
pressgurka se recept

Ugn: 175°

Gör så här

1
Salta och peppra kycklingen runt om och bind upp den med bindgarn. Lägg kycklingen på ett smort ugnsfast fat.

2
Blanda smält smör och soja i en skål och pensla kycklingen med blandningen. Strö över rosmarin. Tillaga i nedre delen av ugnen tills innertemperaturen i kycklinglåret är 70°.

3
Sila av skyn från stekningen och blanda den med vatten (till sammanlagt 4 dl) och fond i en kastrull. Vispa ner mjöl och koka upp under omrörning. Tillsätt grädde, gelé och soja. Låt sjuda i minst 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera med kokt potatis, grön sparris, vinbärsgelé och pressgurka