Du behöver

  • 900 g kycklinglårfilé
  • 1 l vatten
  • 2 msk kycklingfond
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk vitpepparkorn
  • 1 st lagerblad
  • 1 st purjolök dm
  • 1 st dill knippa

Dillsås:

5 dl kycklingbuljong silad
0.5 dl vatten
2.5 msk vetemjöl
0.5 dl grädde
0.5 dl dill finhackad
2 tsk rivet citronskal
salt och peppar

Garnera med:

citronskivor
1 msk hackad dill

Servera med:

potatis kokt och grönsaker

Gör så här

1
Dela lårfiléerna i 3 delar och torka av köttet med hushållspapper. Koka upp vatten och fond i en gryta. Tillsätt salt, vitpepparkorn, lagerblad, purjolöken i bitar och stjälkarna från dillen. Hacka dillvipporna och spara till såsen och garnering. Koka under lock i 5 minuter.

2
Lägg ner kycklingen i buljongen lite i taget, så att buljongen hela tiden kokar. Låt sjuda under lock i ca 20 minuter. Ta upp kycklingbitarna med hålslev och lägg över i serveringsskål. Täck över med folie.

3
Sila ner 5 dl av buljongen i en kastrull och koka upp. Skaka samman vatten och mjöl i en redningsbägare och häll ner i buljongen under omrörning. Rör ner grädden och sjud såsen i 3 minuter. Tillsätt dill och citronskal. Smaka av med salt och peppar. Häll såsen över kycklingen. Garnera med citronskivor och dill. Servera med kokt potatis och grönsaker.