Du behöver

  • 2 prt quinoa kokt tricolor
  • 1 st gul lök
  • 200 g falukorv
  • 1 tsk matfett
  • 250 g passerade tomater
  • 1 msk chilisås
  • 0.5 dl grädde
  • 2 msk riven pepparrot
  • salt och peppar
  • 125 g broccolibuketter kokta
  • 1 dl ost riven lagrad

Servera med:

blandad sallad

Ugn:225°

Gör så här

1
Lägg kokt quinoa i en stor eller i två portionsformar. Skala och skär löken i tunna klyftor. Dra loss skinnet från korven och skär korven i skivor. Skär skivorna i mindre bitar. Fräs lök och korv i en stekpanna med matfett tills korven får lite färg.

2
Tillsätt tomater, chilisås och grädde och rör om. Smaksätt med salt, peppar och pepparrot. Fördela korv och kokt broccoli över quinoan. Strö över ost och gratinera mitt i ugnen i 5–10 minuter.