Du behöver
- 2 prt quinoa kokt tricolor
- 1 st gul lök
- 200 g falukorv
- 1 tsk matfett
- 250 g passerade tomater
- 1 msk chilisås
- 0.5 dl grädde
- 2 msk riven pepparrot
- salt och peppar
- 125 g broccolibuketter kokta
- 1 dl ost riven lagrad
Servera med:
blandad sallad
Ugn:225°
Gör så här
1
Lägg kokt quinoa i en stor eller i två portionsformar. Skala och skär löken i tunna klyftor. Dra loss skinnet från korven och skär korven i skivor. Skär skivorna i mindre bitar. Fräs lök och korv i en stekpanna med matfett tills korven får lite färg.
2
Tillsätt tomater, chilisås och grädde och rör om. Smaksätt med salt, peppar och pepparrot. Fördela korv och kokt broccoli över quinoan. Strö över ost och gratinera mitt i ugnen i 5–10 minuter.