Du behöver
- 0.5 dl syltlök
- 0.5 dl ättiksgurka hackad
- 1 dl majonnäs
- 1 dl gräddfil
- 1 tsk fransk senap
- 2 msk hackad persilja
- salt och peppar
- 600 g torskfilé eller annan vit fiskfilé
- 0.5 dl vetemjöl
- 1 st ägg
- 1 dl ströbröd
- smör eller margarin till stekning
Servera med:
potatis kokt
gröna ärtor
citron
Gör så här
1
Hacka syltlöken och blanda med ättiksgurka, majonnäs, gräddfil, senap och persilja. Smaka av med salt och peppar.
2
Vänd fisken i mjöl, sedan i uppvispat ägg och till sist i ströbröd blandat med salt och peppar.
3
Stek fisken i 2–3 minuter per sida i en stekpanna med smör. Servera med kokt potatis, remouladsåsen, ärtor och citronklyfta.