Du behöver

  • 0.5 dl syltlök
  • 0.5 dl ättiksgurka hackad
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl gräddfil
  • 1 tsk fransk senap
  • 2 msk hackad persilja
  • salt och peppar
  • 600 g torskfilé eller annan vit fiskfilé
  • 0.5 dl vetemjöl
  • 1 st ägg
  • 1 dl ströbröd
  • smör eller margarin till stekning

Servera med:

potatis kokt
gröna ärtor
citron

Gör så här

1
Hacka syltlöken och blanda med ättiksgurka, majonnäs, gräddfil, senap och persilja. Smaka av med salt och peppar.

2
Vänd fisken i mjöl, sedan i uppvispat ägg och till sist i ströbröd blandat med salt och peppar.

3
Stek fisken i 2–3 minuter per sida i en stekpanna med smör. Servera med kokt potatis, remouladsåsen, ärtor och citronklyfta.