Du behöver

  • 600 g falukorv
  • 2 msk senap
  • 2 msk ströbröd
  • 2 msk smör eller margarin
  • 2 msk vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • 1 dl grädde valfri fetthalt
  • 0.5 tsk strösocker
  • salt och peppar
  • 3 msk riven pepparrot

Servera med:

potatis kokt
morötter kokta

Ugn: 225º

Gör så här

1
Snitta korven med ett par centimeters mellanrum. Bred på senap och strö över ströbröd. Baka korven i ugnen i 30 minuter.

2
Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölet. Rör om och späd med mjölk. Koka upp under omrörning.

3
Tillsätt grädde och koka i 5 minuter. Smaka av med socker, salt och peppar. Blanda i pepparrot och smaka av. Servera till korven tillsammans med potatis och morötter.