Du behöver
- 600 g falukorv
- 2 msk senap
- 2 msk ströbröd
- 2 msk smör eller margarin
- 2 msk vetemjöl
- 3 dl mjölk
- 1 dl grädde valfri fetthalt
- 0.5 tsk strösocker
- salt och peppar
- 3 msk riven pepparrot
Servera med:
potatis kokt
morötter kokta
Ugn: 225º
Gör så här
1
Snitta korven med ett par centimeters mellanrum. Bred på senap och strö över ströbröd. Baka korven i ugnen i 30 minuter.
2
Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölet. Rör om och späd med mjölk. Koka upp under omrörning.
3
Tillsätt grädde och koka i 5 minuter. Smaka av med socker, salt och peppar. Blanda i pepparrot och smaka av. Servera till korven tillsammans med potatis och morötter.