Du behöver

  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 st porter 33 cl
  • 0.5 dl kinesisk soja
  • 1 dl svartvinbärssaft konc
  • 5 st svartpepparkorn
  • 5 st enbär
  • 1 tsk timjan
  • 2 msk kalvfond
  • 1.2 kg innanlår eller rostbiff

Sås:

3 dl sky
2 dl vispgrädde
3 msk maizena redning

Servera med:

hasselbackspotatis
sockerärtor

Gör så här

1
Skala och skär löken i klyftor och hacka vitlöken. Koka upp porter, soja, saft, peppar, krossade enbär, timjan, fond, lök och vitlök.

2
Lägg i steken och låt småkoka under lock i 1 timme. Vänd köttet och småkoka i ytterligare 45 minuter. Känn efter att köttet är mört.

3
Ta upp köttet, sila och mät upp skyn. Koka upp tillsammans med grädde. Red av med redning och smaka av med salt och peppar. Koka i 3 minuter.

4
Skiva köttet och servera med hasselbackspotatis och sockerärtor.