Du behöver
- 1 st gul lök
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 st porter 33 cl
- 0.5 dl kinesisk soja
- 1 dl svartvinbärssaft konc
- 5 st svartpepparkorn
- 5 st enbär
- 1 tsk timjan
- 2 msk kalvfond
- 1.2 kg innanlår eller rostbiff
Sås:
3 dl sky
2 dl vispgrädde
3 msk maizena redning
Servera med:
hasselbackspotatis
sockerärtor
Gör så här
1
Skala och skär löken i klyftor och hacka vitlöken. Koka upp porter, soja, saft, peppar, krossade enbär, timjan, fond, lök och vitlök.
2
Lägg i steken och låt småkoka under lock i 1 timme. Vänd köttet och småkoka i ytterligare 45 minuter. Känn efter att köttet är mört.
3
Ta upp köttet, sila och mät upp skyn. Koka upp tillsammans med grädde. Red av med redning och smaka av med salt och peppar. Koka i 3 minuter.
4
Skiva köttet och servera med hasselbackspotatis och sockerärtor.