Du behöver
- 600 g lövbiff
- 140 g bacon
- 150 g katrinplommon
- smör eller margarin till stekning
- 2 dl vatten
- 1 msk kalvfond
- 2 dl vispgrädde
- 1 msk maizena redning
- 1 tsk soja
- 2 tsk svartvinbärsgelé
- salt och peppar
Servera med:
gelé
potatis kokt
blomkål kokt
morötter kokta
Gör så här
1
Lägg ut köttskivorna och lägg en halv baconskiva och två katrinplommon på varje. Rulla ihop och fäst med tandpetare.
2
Bryn runt om i en stekpanna med smör. Lägg över i en gryta och späd med vatten och fond.
3
Låt småkoka i 30 minuter tills ruladerna känns möra. Ta upp, ta bort tandpetarna och håll ruladerna varma. Häll grädden i grytan och koka upp. Späd eventuellt med lite vatten.
4
Red av med redning och låt koka i 3 minuter. Smaka av med soja, gelé, salt och peppar. Servera ruladerna med gelé, potatis, blomkål och morötter.