Du behöver

  • 600 g lövbiff
  • 140 g bacon
  • 150 g katrinplommon
  • smör eller margarin till stekning
  • 2 dl vatten
  • 1 msk kalvfond
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk maizena redning
  • 1 tsk soja
  • 2 tsk svartvinbärsgelé
  • salt och peppar

Servera med:

gelé
potatis kokt
blomkål kokt
morötter kokta

Gör så här

1
Lägg ut köttskivorna och lägg en halv baconskiva och två katrinplommon på varje. Rulla ihop och fäst med tandpetare.

2
Bryn runt om i en stekpanna med smör. Lägg över i en gryta och späd med vatten och fond.

3
Låt småkoka i 30 minuter tills ruladerna känns möra. Ta upp, ta bort tandpetarna och håll ruladerna varma. Häll grädden i grytan och koka upp. Späd eventuellt med lite vatten.

4
Red av med redning och låt koka i 3 minuter. Smaka av med soja, gelé, salt och peppar. Servera ruladerna med gelé, potatis, blomkål och morötter.