Du behöver
- 1 pkt paket fryst, tärnad mango och hallon 250 g
- 2 st kiwi
- 1 msk flytande honung eller vit sirap
Sabayonne:
2 st äggulor
0.5 dl strösocker
0.75 dl vin torrt vitt
Servera med:
florsocker
citronmeliss
Ugn: grill 250º eller gasbrännare
Gör så här
1
Tina mango och hallon. Skala och skär kiwin i bitar. Blanda frukt och bär i en skål med honung eller sirap. Fördela frukten i ugnssäkra portionsformar.
2
Vispa äggulor, socker och vin kraftigt i en rostfri kastrull på svag värme tills såsen börjar tjockna.
3
Ta kastrullen från värmen och fortsätt vispa tills såsen svalnat. Sätt ugnen på grill.
4
Häll såsen över frukten och gratinera någon minut högt upp i ugnen, under passning. Eller färgsätt med gasbrännare. Pudra över florsocker och dekorera med citronmeliss. Servera genast.