Du behöver

  • 2 st ägg
  • 2 dl socker
  • 3.5 dl vetemjöl
  • 1 msk kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 75 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 24 st polly knappt 1 påse

Glasyr:

100 g färskost
50 g smör
3 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao

Garnera med:

12 st polly

Ugn: 200°

Gör så här

1
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker i en skål. Smält smöret. Rör i mjölblandningen växelvis med det smälta smöret och mjölken i äggsmeten.

2
Ställ muffinsformar i muffinsbleck och klicka i hälften av smeten i formarna. Lägg två Polly i varje form och fyll på med resten av smeten. Grädda i 13 minuter. Låt svalna.

3
Glasyr: Rör färskost och rumsvarmt smör smidigt. Blanda i florsocker, vaniljsocker och kakao och bred på muffinsen. Garnera med Polly.