Du behöver
- 2 st ägg
- 2 dl socker
- 3.5 dl vetemjöl
- 1 msk kakao
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- 75 g smör
- 1 dl mjölk
- 24 st polly knappt 1 påse
Glasyr:
100 g färskost
50 g smör
3 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
Garnera med:
12 st polly
Ugn: 200°
Gör så här
1
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker i en skål. Smält smöret. Rör i mjölblandningen växelvis med det smälta smöret och mjölken i äggsmeten.
2
Ställ muffinsformar i muffinsbleck och klicka i hälften av smeten i formarna. Lägg två Polly i varje form och fyll på med resten av smeten. Grädda i 13 minuter. Låt svalna.
3
Glasyr: Rör färskost och rumsvarmt smör smidigt. Blanda i florsocker, vaniljsocker och kakao och bred på muffinsen. Garnera med Polly.