Du behöver
- laxfilé ca 600 g färsk
- 1 tsk salt
- 2 krm vitpeppar
- 2 st äggulor
- 1 msk hummerfond
- 1 dl matlagningsgrädde
- 1 msk hackad dill
- 1 msk smör
Löjromscrème:
1 dl crème fraîche
2 msk löjrom ca 50 g
salt peppar
grönsallad
lantbröd rostat ljust
1 msk hackad dill
Servera med:
plommontomater små
Gör så här
1
Skär loss fiskköttet från skinnet med en tunn kniv. Dela filéerna i bitar och lägg i matberedaren med kniven monterad. Salta och peppra. Kör tills fisken är finfördelad.
2
Tillsätt äggulor, fond och grädde i en jämn stråle under fortsatt vispning. Rör i dillen.
3
Forma 4 stora biffar med vattensköljd hand och en sked. Lägg dem på smörpapper.
4
Stek biffarna i en medelvarm stekpanna med smör, ca 3 minuter per sida.
5
Vispa crème fraichen tjock och fast i en bunke. Rör ner löjromen. Smaka av med salt och peppar.
6
Lägg sallad på brödskivorna. Lägg på laxfärsbiffarna och toppa med löjromscrèmen. Strö över hackad dill. Servera med klyftade plommontomater.