Du behöver

  • 500 g fläskfärs
  • 2 msk olivolja
  • salt nymald svartpeppar
  • 1.5 msk kikkomansoja
  • 2 msk bladpersilja finhackad
  • 0.5 st citron rivet skal
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1.5 msk smör och rapsolja

Tomatsås:

1 st burk cocktailtomater det går också bra med krossade eller hela burktomater
1 st rödlök
0.5 st buljongtärning
salt svartpeppar
socker en nypa
vin ca 1 dl vitt
basilika eller bladpersilja

Garnera med:

färsk basilika eller persilja

Servera med:

4 prt spaghetti
parmesanost

4 personer

Gör så här

1
Blanda alla ingredienser till en smidig färs. Smaka er fram med salt, soja och citronskal. Rulla färsen till bullar och stek i omgångar i en stek-panna med smör- & rapsolja tills köttbullarna får fin färg.

2
Lägg tillbaks köttbullarna i pannan och slå på tomaterna och vinet. Skär löken i tunna klyftor och lägg i pannan. Smula ner buljongtärning och krydda med nymalen svartpeppar, socker och ev lite salt. Låt puttra medan pastan kokas enligt anvisningarna på förpackningen.

3
Tillsätt hackad färsk basilika eller persilja. Servera med spaghetti och riven parmesanost och garnera med basilika eller persilja.