Du behöver

  • 0.5 dl havregryn
  • 1 msk potatismjöl
  • 1.5 dl mjölk
  • 1 msk kalvfond
  • 1 st ägg
  • 0.5 st gul lök
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar nymald
  • 500 g blandfärs
  • 2 msk smör

Fyllning:

250 g broccolibuketter
100 g ricottaost eller kesella
0.5 dl basilika färsk eller fryst
1 st vitlöksklyfta
salt, svartpeppar

Champinjonsås:

200 g champinjoner
2 msk smör
4 dl matlagningsgrädde
2 msk vetemjöl
1 tsk soja
2 msk portvin rött
salt och peppar

Servera med:

kokt potatis
morötter kokta

Ugn: 175°

Gör så här

1
Blanda havre, potatismjöl och mjölk i en bunke och låt svälla i ca 10 minuter. Tillsätt fond, ägg, riven lök, salt, peppar och färs. Rör om och arbeta färsen till en smidig smet.

2
Lägg färsen på ett vått smörpapper och platta ut den till en rektangulär platta som är ca 1 1/2 cm tjock och lika lång den ugnsfasta formen.

3
Fyllning: Låt broccolin rinna av och krama ur vätska om den varit fryst. Mixa broccoli, ricotta, basilika och vitlök till en jämn röra. Smaka av med salt och peppar.

4
Lägg fyllningen i mitten på köttfärsen, men inte ända ut i kortändorna. Rulla ihop till en limpa med hjälp av papperet. Förslut ändarna med färs.

5
Rulla över färsen i en smord ugnsfast form och pensla limpan med smält smör. Stek i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter.

6
Champinjonsås: Fräs champinjonerna i en kastrull med smör tills vätskan är genomskinlig. Strö över mjölet och rör om.

7
Späd med matlagningsgrädde under omrörning. Tillsätt soja och portvin. och låt sjuda i minst 10 minuter. Smaka av n med salt och peppar. Servera med kokt potatis och kokta skivade morötter.