Du behöver
- 3 dl vetemjöl
- 0.5 dl socker
- 125 g smör eller margarin
- 1 st ägg
Fyllning:
825 g päron 1 stor burk halvor
2 st ägg
0.75 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 msk vetemjöl
3 dl crème fraîche
2 msk mandelspån
Servera med:
grädde
Ugn: 225°
Gör så här
1
Mät upp mjöl och socker och finfördela smöret häri. Tillsätt ägget och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt vila kallt i 30 minuter.
2
Kavla ut degen och lägg den i en form med löstagbar botten som är 24 cm i diameter. Nagga och förgrädda i 10 minuter.
3
Fyllning: Låt päronen rinna av och lägg i formen med kupiga sidan upp. Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt.
4
Rör i mjöl och crème fraiche och häll i formen. Strö över mandelspån och grädda i 30 minuter. Servera med grädde.