Du behöver

  • 300 g digestivekex
  • 150 g smör eller margarin
  • 2.5 dl kesella 10 %
  • 600 g färskost
  • 1 dl socker
  • 1 dl maizena majsstärkelse
  • 1 msk vaniljsocker
  • 3 st ägg
  • 1 dl vispgrädde
  • 200 g vit choklad
  • 150 g frysta hallon

Ugn: 200°

Gör så här

1
Krossa kexen i matberedare. Smält smöret och rör ner i kexsmulorna. Tryck ut smulorna i en rund form med löstagbar botten som är 24 cm i diameter. Grädda i 10 minuter.

2
Blanda kesella, färskost, socker, majsstärkelse och vaniljsocker med elvisp till en jämn smet.

3
Vispa i äggen och tillsätt grädden under vispning. Smält chokladen i vattenbad och rör ner i smeten.

4
Häll smeten i formen och strö över hallon. Grädda i 30 minuter. Stäng av ugnen och låt stå kvar i eftervärmen i 30 minuter. När kakan svalnat ställ in i kylen och låt stå i minst 5 timmar.