Du behöver
- 300 g digestivekex
- 150 g smör eller margarin
- 2.5 dl kesella 10 %
- 600 g färskost
- 1 dl socker
- 1 dl maizena majsstärkelse
- 1 msk vaniljsocker
- 3 st ägg
- 1 dl vispgrädde
- 200 g vit choklad
- 150 g frysta hallon
Ugn: 200°
Gör så här
1
Krossa kexen i matberedare. Smält smöret och rör ner i kexsmulorna. Tryck ut smulorna i en rund form med löstagbar botten som är 24 cm i diameter. Grädda i 10 minuter.
2
Blanda kesella, färskost, socker, majsstärkelse och vaniljsocker med elvisp till en jämn smet.
3
Vispa i äggen och tillsätt grädden under vispning. Smält chokladen i vattenbad och rör ner i smeten.
4
Häll smeten i formen och strö över hallon. Grädda i 30 minuter. Stäng av ugnen och låt stå kvar i eftervärmen i 30 minuter. När kakan svalnat ställ in i kylen och låt stå i minst 5 timmar.