Du behöver
- 200 g digestivekex
- 200 g maryland cookies
- 125 g smör eller margarin
- 2.5 dl kesella 10%
- 400 g färskost
- 1 dl socker
- 1 st vaniljstång
- 3 st ägg
- 200 g mörk choklad
Garnera med:
physalis
blåbär
Ugn: 175°/150º
Gör så här
1
Krossa kex och cookies i matberedare. Smält smöret och blanda med kaksmulorna. Tryck ut smulorna i en form med löstagbar botten som är 24 cm i diameter. Grädda i 10 minuter. Sänk ugnsvärmen till 150°.
2
Vispa samman kesella, färskost, socker och fröna från vaniljstången. Vispa i äggen. Smält chokladen i vattenbad och rör ner i smeten. Häll smeten i formen och grädda i 40 minuter. Låt svalna.
3
Låt cheesecaken vila i kylskåp ett par timmar före servering. Garnera med physalis och blåbär.