Du behöver

  • 200 g digestivekex
  • 200 g maryland cookies
  • 125 g smör eller margarin
  • 2.5 dl kesella 10%
  • 400 g färskost
  • 1 dl socker
  • 1 st vaniljstång
  • 3 st ägg
  • 200 g mörk choklad

Garnera med:

physalis
blåbär

Ugn: 175°/150º

Gör så här

1
Krossa kex och cookies i matberedare. Smält smöret och blanda med kaksmulorna. Tryck ut smulorna i en form med löstagbar botten som är 24 cm i diameter. Grädda i 10 minuter. Sänk ugnsvärmen till 150°.

2
Vispa samman kesella, färskost, socker och fröna från vaniljstången. Vispa i äggen. Smält chokladen i vattenbad och rör ner i smeten. Häll smeten i formen och grädda i 40 minuter. Låt svalna.

3
Låt cheesecaken vila i kylskåp ett par timmar före servering. Garnera med physalis och blåbär.