Du behöver

Coleslaw:

0.5 l vitkål strimlad
1 l vatten
0.5 st morot
0.5 dl lätt crème fraiche
salt och peppar

Hamburgare:

250 g köttfärs
1 msk hickory grillsås
salt
1 msk smör eller margarin

Ädelostsdressing:

0.5 dl gräddfil
25 g ädelost smulad

Servera med:

2 st hamburgerbröd
salladsblad
1 st tomat
0.5 st rödlök
klyftpotatis ev

Gör så här

1
Coleslaw: Lägg vitkålen i en skål och häll på kokande vatten. Låt stå i 4 minuter. Häll av vattnet och spola kålen kall. Låt rinna av väl. Blanda med skalad, riven morot, crème fraiche, salt och peppar.

2
Hamburgare: Blanda färs, hickorysås och salt och forma till två biffar. Stek dem i en stekpanna med smör.

3
Ädelostsdressing: Rör ihop gräddfil och ädelost och smaka av med salt och peppar. Lägg ihop hamburgaren med bröd, sallad, tomat, lök och dressing och servera med coleslaw. Servera eventuellt klyftpotatis till.