Du behöver
- 3 dl vispgrädde
- 2 tsk Nescafé
- 1 krm kardemumma malen
- 1 msk farinsocker mjukt
- 2 st äggulor
- 150 g mjölkchoklad
Garnera med:
50 g vit choklad
citronmeliss
Gör så här
1
Blanda 1 dl vispgrädde, söndersmulat kaffepulver, kardemumma, farinsocker och äggulor i en tjockbottnad kastrull. Låt blandningen sjuda på svag värme, under ständig vispning till en tjock fluffig kräm.
2
Ta kastrullen från plattan och rör ner hackad mjölkchoklad. Rör om tills den smält.
3
Vispa resterande grädde, men inte för hårt, då blir moussen grynig. Vänd ner grädden i chokladsmeten med en slickepott.
4
Häll upp moussen i portionsglas och låt stå i kylen i ca 4 timmar. Flisa chokladen med en potatisskalare och dekorera moussen med den och citronmeliss före strax serveringen.