Du behöver

  • 3 dl vispgrädde
  • 2 tsk Nescafé
  • 1 krm kardemumma malen
  • 1 msk farinsocker mjukt
  • 2 st äggulor
  • 150 g mjölkchoklad

Garnera med:

50 g vit choklad
citronmeliss

Gör så här

1
Blanda 1 dl vispgrädde, söndersmulat kaffepulver, kardemumma, farinsocker och äggulor i en tjockbottnad kastrull. Låt blandningen sjuda på svag värme, under ständig vispning till en tjock fluffig kräm.

2
Ta kastrullen från plattan och rör ner hackad mjölkchoklad. Rör om tills den smält.

3
Vispa resterande grädde, men inte för hårt, då blir moussen grynig. Vänd ner grädden i chokladsmeten med en slickepott.

4
Häll upp moussen i portionsglas och låt stå i kylen i ca 4 timmar. Flisa chokladen med en potatisskalare och dekorera moussen med den och citronmeliss före strax serveringen.