Du behöver

  • 50 g jäst
  • 5 dl vatten
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 tsk salt
  • 2 msk oregano
  • 4 dl rågsikt
  • 8.5 dl vetemjöl special
  • havssalt

Ugn: 225º

Gör så här

1
Smula jästen i en skål och tillsätt vattnet, 37º. Rör tills jästen lösts upp. Tillsätt olja, salt, oregano, rågsikt och det mesta av vetemjölet.

2
Arbeta degen väl med maskin i minst 5 minuter. Låt jäsa övertäckt i 40 minuter.

3
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i två bitar. Forma avlånga bröd och lägg på en plåt med bakplåtspapper.

4
Skär några snitt i varje bröd och låt jäsa övertäckta i 30 minuter. Pensla med vatten och strö över salt. Grädda i 20 minuter.