Du behöver
- 200 g koljafilé eller torskfilé i block, halvtinad
- 1 dl vetemjöl
- 1 st ägg
- 1 dl ströbröd
- salt vitpeppar
- 2 msk matfett
Potatismos:
400 g potatis mjölig sort
2 tsk matfett
0.5 dl mjölk
salt peppar
Gurksås:
1 dl lätt crème fraiche
1 msk majonnäs
2 msk bostongurka
Servera med:
sallad
Gör så här
1
Fiskpinnar: Skär fisken i drygt 1 cm tjocka skivor. Vänd fisken först i mjöl, sedan i uppvispat ägg och till sist i ströbröd blandat med lite salt och vitpeppar. Lägg fisken på smörpapper och låt paneringen torka en stund.
2
Värm en stekpanna och lägg i matfettet. Stek fiskpinnarna på medelvärme, ca 3 minuter per sida, tills fisken får fin färg och är färdigstekt.
3
Potatismos: Skala och skär potatisen i bitar och koka den medan fisken steks. Mosa potatisen och blanda med matfett och mjölk. Smaka av med salt och peppar.
4
Gurksås: Blanda lätt crème fraiche, majonnäs och bostongurka i en skål. Smaka av med salt och peppar. Servera fiskpinnarna med potatismos, gurksås och sallad.