Du behöver

  • 700 g rostade rotsaker ca 3 morötter, 2 persiljerötter, 2 palsternackor
  • 4 st chorizokorvar
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1 st rödlök
  • 3 dl vatten
  • 1 st burk krossade tomater 400 g
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 1 tsk paprikapulver
  • 2 msk chilisås
  • 0.5 dl hackad persilja basilika och timjan

Gör så här

1
Skala och dela rotsakerna i bitar. Slanta korven och stek i stekpanna med smör.

2
Fräs rotsakerna i en stor gryta med smör. Skala och klyfta löken och lägg ner i grytan.

3
Tillsätt vatten, tomater, buljong, paprikapulver och chilisås. Låt koka i 15–20 minuter.

4
Lägg i korven och låt koka upp. Strö över örter och servera.