6 portioner
Du behöver
Pajdeg:
75 g smör eller margarin
2 ¼ dl mjölk
6 dl vetemjöl
½ tsk salt
1 msk bakpulver
Fyllning:
500 g köttfärs
1 msk smör eller margarin
1 påse tacokrydda
1 vitlöksklyfta
2 msk tomatpuré
2 dl vatten
2 tomater
2 dl crème fraîche
½ dl majonnäs
2 dl riven ost
salt och peppar
½ rödlök
Ugn: 225°
Gör så här
1
Pajdeg: Smält smöret i en stor kastrull. Häll i mjölken och blanda i mjöl, salt och bakpulver och arbeta ihop till en deg. Platta ut degen i en stor pajform.
2
Fyllning: Fräs färsen smulig i stekpanna med smör. Strö över kryddmixen, pressa i vitlök och tillsätt tomatpuré och vatten och koka ihop i 5 minuter. Lägg fyllningen i pajformen. Tärna tomaterna och strö över.
3
Blanda crème fraiche, majonnäs, ost, salt och peppar och bred över färsen. Strö över tunt skivad lök och grädda i 15 minuter. Servera gärna med en sallad och nachochips.