Du behöver

  • 4 skiva kassler
  • 1 st ananas burk, ca 227 g
  • 1 tsk dijonsenap
  • 0.5 dl matlagningsgrädde
  • 1.5 dl ost riven lagrad
  • salt och peppar

Grönskascouscous:

1.5 dl couscous
2 tsk pressad citronsaft
0.5 st röd paprika
0.5 st paprika orange
5 cm purjolök
1 msk hackad persilja
salt och peppar

Servera med:

grönsallad

Ugn: 225°

Gör så här

1
Grönskascouscous: Koka couscousen enligt anvisningar på förpackningen. Blanda kokt couscous, citronsaft, hackad röd och orange paprika, hackad purjolök och persilja. Smaka av med salt och peppar.

2
Lägg kasslerskivorna i en smord ugnssäker form. Låt ananasen rinna av i en sil. Blanda ananas, senap, grädde, riven ost, salt och peppar. Bred blandningen över kasslern och gratinera mitt i ugnen i ca 10 minuter. Servera med en grönsallad till.