Du behöver

  • 5 st rödtungsfilé ca 600 g
  • salt och peppar
  • 2 msk smält smör
  • 1 msk ströbröd

Fyllning:

150 g skalade räkor ca 400 g oskalad vikt
1 msk hackad dill
0.5 tsk hackad dragon
0.25 krm kajennpeppar
0.5 dl lätt crème fraiche
salt och peppar

Vitvinssås:

2 msk smör
2 msk vetemjöl
3 dl matlagningsgrädde
0.75 dl vitt vin
0.5 msk hummerfond
salt och peppar

Garnera med:

50 g skalade räkor ca 125 g oskalad vikt
citronskivor
dill

Servera med:

ris eller kokt potatis
gröna ärtor

Ugn: 200º

Gör så här

1
Torka av fiskfiléerna och lägg dem på ett smörpapper. Salta och peppra.

2
Mixa räkor, dill och dragon till en smulig massa. Tillsätt kajennpeppar och crème fraiche. Smaka av med salt och peppar.

3
Fördela fyllningen i huvudändan på filéerna. Rulla samman och lägg med skarven nedåt i en smord ugnssäker form. Pensla fisken med smör och strö över ströbröd. Tillaga i nedre delen av ugnen, ca 20 minuter.

4
Fräs smör och mjöl till såsen i en kastrull under omrörning. Späd med grädde och vitt vin. Låt såsen sjuda under omrörning, ca 5 minuter. Smaksätt med fond, salt och peppar. Garnera fisken med räkor, citron och dill.