Du behöver
- 200 g mörk choklad
- 100 g smör
- 3 dl strösocker
- 2 st ägg
- 2 msk kakao
- 1 tsk vaniljsocker
- 1.5 dl vetemjöl
Mintmousse:
4 st gelatinblad
3 dl vispgrädde
3 st äggulor
0.75 dl florsocker
100 g vit choklad
1 tsk hushållsarom pepparmint
Garnera med:
25 g mörk choklad
16 st hallon
Ugn: 175º
Gör så här
1
Bryt 125 g av chokladen i bitar och smält i vattenbad. Rör ihop smör och socker. Vispa i äggen ett i taget i smörsmeten.
2
Rör i den smälta chokladen. Sikta i kakao, vaniljsocker och mjöl. Hacka resten av chokladen och rör ner i smeten.
3
Häll smeten i en form, 23×23 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda i 20 minuter. Låt kakan kallna.
4
Ta kakan ur formen. Diska formen ren och lägg tillbaka bottnen. Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten i 5 minuter.
5
Vispa grädden lätt. Vispa äggulor och florsocker. Smält chokladen och rör ner i äggsmeten. Smaksätt med pepparmintsarom.
6
Vänd ner grädden. Ta upp gelatinbladen och smält i en kastrull tillsammans med ett par skedar av smeten.
7
Rör ner i smeten och häl smeten i formen. Frys i 4 timmar. Ta ur formen och skär i rutor. Ringla över smält choklad och garnera med hallon.
Smeten kan också gräddas i en rund form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Öka då gräddningstiden med 5 minuter.