Du behöver

  • 1 msk ströbröd
  • 2 msk mjölk
  • 200 g köttfärs
  • salt och peppar
  • 1 tsk senap
  • 0.5 st ägg
  • smör eller margarin
  • 100 g champinjoner
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl vatten
  • 1 msk kalvfond
  • 1 msk lingonsylt

Servera med:

potatismos
lingonsylt
morötter kokta

Gör så här

1
Blanda ströbröd och mjölk, och låt svälla i 5 minuter. Rör i färs, salt, peppar, senap och ägg.

2
Forma fyra biffar och stek i en stekpanna med smör tills de är genomstekta, ca 5 minuter per sida.

3
Skiva svampen och fräs i en kastrull med smör. Strö över mjöl och späd med mjölk, vatten och fond.

4
Koka i 5 minuter och smaka av med salt, peppar och lingonsylt. Servera biffarna och såsen med potatismos, lingonsylt och kokta morötter.