Du behöver
- 1 msk ströbröd
- 2 msk mjölk
- 200 g köttfärs
- salt och peppar
- 1 tsk senap
- 0.5 st ägg
- smör eller margarin
- 100 g champinjoner
- 1 msk vetemjöl
- 1 dl mjölk
- 1 dl vatten
- 1 msk kalvfond
- 1 msk lingonsylt
Servera med:
potatismos
lingonsylt
morötter kokta
Gör så här
1
Blanda ströbröd och mjölk, och låt svälla i 5 minuter. Rör i färs, salt, peppar, senap och ägg.
2
Forma fyra biffar och stek i en stekpanna med smör tills de är genomstekta, ca 5 minuter per sida.
3
Skiva svampen och fräs i en kastrull med smör. Strö över mjöl och späd med mjölk, vatten och fond.
4
Koka i 5 minuter och smaka av med salt, peppar och lingonsylt. Servera biffarna och såsen med potatismos, lingonsylt och kokta morötter.